Afdrukken

Billijkheids gadgets

Geschreven door Nick Hibberd.

Project flying sandwidge

Ik zag laatst voor het eerst een drone. Er zaten 4 propellors aan, ergens tussen vierkant en rond in. Er zaten groene en blauwe lichtjes aan en het vloog heel stilletjes.

Ik stond wel even voor paf, en voor een raadsel over de toekomst van zulke dingen. Om transparantie meer te waarderen dan achterdocht is het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van komende veranderingen, snelle veranderingen. En zo met meer krachtige middelen komt er een grotere behoefte aan integriteit.

Dus ik denk:

A ziet B d1 doen. A denkt:

~1 Alle mensen doen d1

~2 Mensen met een bepaalde eigenschap doen d1

~3 Mensen in een bepaalde situatie doen d1

~4 Sommige mensen doen d1

~5 B doet d1

~6 Wie is A om te beoordelen over d1

~7 Wie is A om te kennis te hebben van d1

 

Om d1 te substitueren voor:

#1- onderdak hebben

#2- kleding hebben

#4- voedsel hebben

#5- drinken hebben

#6- toegang hebben tot medische middelen

#7- menselijk contact hebben

#8- hygiëne hebben(riolering, vuilnisdienst...)

#9- veiligheid hebben

#10- Toegang hebben tot eerlijke handel

Waarbij een '~' een fenomeen is, en een '#' een binaire waarde.

 

Dan:

~1#1=??

~1#2=??

~1#3=??

Et Cetera

Ik heb de gegevens niet dus ik zou het niet kunnen uitrekenen. Maar dan zouden er voor vooral voor de serie ~2 en ~3 eigenschappen en situaties naar boven waar een mens niet kan worden voorzien van #. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, of een vluchtelingenkamp.

 

Zo zou het kunnen dat in de toekomst drones langer kunnen vliegen, minder kosten, meer gewicht kunnen dragen, misschien zelfs verkrijgbaar voor de hobbyist. Als men zich blindstaart op het omlaag drukken van een slechte kant, en vergeet de goede kant omhoog te drukken dan komt er verval. En zo ook met drones. Ik welke mate kan de drone de mens dienen in zoverre dat het eerder billijkheidsscheppend is dan onbillijkheidsverlagend.

Zo zou een drone een gezonde maaltijd kunnen bezorgen in een anders ontoegankelijk gebied? Welke ~3 schept men ter vervaardiging van #, met behulp van technologische middelen.

Afdrukken

Een binair horloge

Geschreven door Jeroen.

Binair horloge

Houd je van een beetje rekenen? Ben je gek op gadgets? En vind je het leuk om een klok te hebben die niet iedereen kan lezen?

Dan is een binair horloge echt wat voor jou!

Natuurlijk zijn er heel veel verschillende soorten binaire horloges. Die kan je via Internet googlen (zoeken op afbeeldingen: binair horloge).Hoe werkt een binair horloge?

Het systeem:

Laten we beginnen met een binair getal, het ziet er als volgt uit:

01001010

"Wat betekent dit gemiddelde en hoe kan ik dit vertegenwoordigen in een meer vertrouwd decimaal formaat? Voor je je dat afvraagt, moet je weten dat elk cijfer van een binair getal is gebaseerd op 2 tot de macht van x (in tegenstelling tot het decimale stelsel dat is gebaseerd op het aantal 10). Hier is een snelle en eenvoudige grafiek die u moet bestuderen voordat u verder gaat:

2 tot de macht van 0 = 1 (2 ^ 0)
2 tot de macht van 1 = 2 (2 ^ 1)
2 tot de macht van 2 = 4 (2 ^ 2) of (2 * 2)
2 tot de macht van de 3 = 8 (2 ^ 3) of (2 * 2 * 2)
2 tot de macht van de 4 = 16 (2 ^ 4) of (enz.)
2 tot de macht van de 5 = 32 (2 ^ 5)
2 tot de macht van de 6 = 64 (2 ^ 6)
2 tot de macht van de 7 = 128 (2 ^ 7)
2 tot de macht van de 8 = 256 (2 ^ 8)
...
2 tot de macht van x = (2 ^ x)

Ok, laten we deze grafiek van toepassing op het binaire getal dat ik een paar ogenblikken geleden gaf bekijken om ons het decimale equivalent eigen te maken. Alle cijfers die 0 zijn blijven 0. Deze zijn enkel nuttig als het standpunt van placeholders zijn. Alle cijfers die een waarde worden toegekend van 1 hebben een decimale waarde die gelijk is aan de macht (2 ^ x) van hun positie binnen de grafiek.

128 64 32 16 8 4 2 1
-------------
  0 1 0 0 1 0 1 0

01001010 = 64 + 8 + 2
Dit betekent dat 01001010 = 74

Eenvoudig, is het niet?
Nu gaan we het omgekeerde doen. Voor het omzetten van 74 tot binair zul je moeten beginnen met het vinden van de grootste macht van 2 die kleiner is dan 74 gewaardeerd. Het vinden van dit nummer is van belang omdat het de positieve waarde bepaalt aan de linkerkant van uw binair getal. In dit geval is het 64.

Je neemt een 1 in de 2 ^ 6 (2 * 2 * 2 * 2 * 2 * 2 = 64) positie.
01000000

Hierna neem je het eerste decimaal getal, en trek deze door de waarde die u zojuist ontdekt hebt. 74 tot 64 = 10. Laten we nu dezelfde procedure als voorheen volgen. Wat is de grootste macht van 2 die kleiner is dan 10 gewaardeerd? Het is 8.

Zet een 1 in de 2 ^ 3 positie (2 * 2 * 2 = 8)
... En je blijft dit doen tot de totale gelijk is aan je eerste decimaal getal.
01001010

Zelfs nummers die altijd eindigen met een 0 en oneven eindigen in 1. Dit komt omdat het meest rechtse cijfer in een binair getal slechts een decimale waarde kan hebben van 0 of 1.

Als een niet-IT-persoon is er geen echte reden waarom u dit moet weten, over hoe dit handmatig te doen. Behalve om een slimme indruk te maken op uw vrienden, kennissen en collega's. Met de meeste moderne rekenmachines (met inbegrip van die in Windows) kun je dit ook bereiken, deze operaties zijn snel en pijnloos.

Dus waarom zou je met dit alles beginnen? Het antwoord is simpel: omdat je een geek (of een aspirant) bent!

bron: geeksaresexy.net 

 

Afdrukken

Aanrader: minidagboek op de smartphone

Geschreven door Barbara Veger.

Enige weken geleden deed ik mijzelf een smartphone cadeau, om mezelf te belonen dat ik een baan had gekregen bij Bureau Herstel. Een Samsung Galaxy Plus, waar ik heel blij mee ben. Strikt genomen is het geen computer, maar hij heeft diverse functies die voor mijn gevoel bij een computer horen, zoals email en internet.Een andere mogelijkheid van mijn telefoon is het minidagboek. Dit vind ik nog de leukste functie van mijn smartphone. Je kan dagelijks een korte tekst invoeren met een afbeelding of foto die je met je smartphone maakt, bijvoorbeeld van jezelf in allerlei grimassen die de overheersende stemming van die dag weergeven.

Ik schrijf graag en een dagboek vind ik fijn om frustraties of emoties van mij af te schrijven. Ook kan het mij goed doen als ik mij wat somber voel, om terug te kijken op eerdere dagen en te zien dat ik toch veel leuke dingen heb meegemaakt en/of dingen gedaan heb waar ik trots op mag zijn.

Het “smoelwerk” van het minidagboek inclusief de mogelijkheid om er een foto bij te plaatsen maakt het aantrekkelijk. En je telefoon heb je altijd bij je, waardoor het makkelijk is om het dagelijks bij te houden; dit in tegenstelling tot een computer of een papieren geval, waarop je natuurlijk ook een dagboek kan bijhouden. Het is ook leuk om bij een speciale gelegenheid, zoals een feestje, “on the spot” een foto te maken en in het minidagboek te plaatsen met een krabbel erbij.

Ik kan het dus iedereen aanraden die de functie minidagboek op zijn smartphone heeft om hier gebruik van te maken. En natuurlijk kan je ook nog andere dingen doen met een smartphone, zoals bellen…..