Afdrukken

Expositie werken Atelier Spat

Geschreven door SMMU.

Opening expositie met werken van Atelier Spat @ Kopi Susu

Met muzikale omlijsting vrijdag 01 mei 2015 door Samen Muziek Maken Utrecht.

Werk van Aafke Atelier SpatDe expositie omvat werken van kunstenaars verbonden aan Atelier Spat.
Atelier Spat is een grote zolder waar mensen werken met een psychische kwetsbaarheid en een grote creatieve kracht. Het is een mooie plek voor (amateur)kunstenaars om zelfstandig te werken.
De expositie geeft  een kleine selectie te zien met veelzijdig werk van de kunstenaars van Spat.

Locatie:
Cultureel buurtcafé Kopi Susu
J.P. Coenstraat 69 (hoek Kanaalstraat)
3531 EP  UTRECHT

Toegang: gratis

 

 

 

 

collage20kopi20susu

Tijden:
De opening van de expositie in Kopi Susu is op vrijdag 01 mei 2015 vanaf 19:30 uur.
De expositie is te zien tot vrijdag 26 juni 2015 in Kopi Susu.

Het meeste werk is te koop.

Op afspraak bent u ook welkom het Atelier te bezoeken. Een link naar de website van Atelier Spat.
Adriaanstraat 26AA
3581 SG, Utrecht.

 

Afdrukken

Uitnodiging boekpresentatie "De Paarse Kikker"

Geschreven door Ginger van Toor.

Graag nodigen wij u uit om de presentatie van het voorleesboek "De Paarse Kikker" bij te wonen op zaterdagmiddag 16 februari 2013 om 14:30 uur in de bibliotheek van Nieuwegein. Het boek wordt o.a. aangeboden aan CDA-wethouder Renée Blom-Oosterhoff. Tussen 15:30 uur en 15:50 uur zijn kinderen welkom om te luisteren naar een fragment uit het boek.

De paarse kikker Morgenkind ontmoet in dit spannende en grappige verhaal Dorian, een eigenwijs kaboutertje en Pluisje, een dik wit muisje. Het paarse kikkertje is in het begin heel verdrietig omdat niemand met haar wil spelen omdat ze paars is. Ze besluit ondanks haar angst voor het onbekende op reis te gaan en krijgt gedurende het verhaal vrienden en maakt veel mee.

Thera van der Horst (auteur):
“Ik heb dit boek geschreven omdat pesten pijn doet, en de gevolgen hiervan soms lang blijven doorspelen in het leven. Ik hoop dat ik met dit boek een bijdrage lever aan het voorkomen van pesten. Daarnaast hoop ik dat de Paarse kikker  kinderen die gepest of buitengesloten worden, een stem geeft en ze helpt om weerbaarder te worden.”

Tot ziens op 16 februari!

Thera van der Horst, Evelina Lachowska (illustraties) en Hans Peeters (uitgeverij In-Out Books)

Locatie:

Openbare bibliotheek (2e verdieping) Stadsplein 1c, te Nieuwegein

Aanvang:
Boekpresentatie 14:30 uur
Voorlezen 15:30 uur

Reserveren gewenst:
morgenkind1@hotmail.com
(ook voor informatie)

Afdrukken

Cursus Sieraden maken

Geschreven door Ginger van Toor.

Op maandag 14 januari 2013 wordt er in het 3Generatiehuis op de Bernadottelaan 24 te Utrecht een cursus Sieraden maken gegeven door Irma van den Hondel.

De cursus duurt 10 weken en wordt op de maandagen tussen 13:00 uur en 15:00 uur gegeven. De bijeenkomsten kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.
Behalve kettingen kunnen er ook ringen, oorbellen en armbanden gemaakt worden.


Iedereen is welkom en kan meedoen. Er wordt een eigen bijdrage van € 1,50 per bijeenkomst gevraagd. Heb je interesse kom dan naar het 3Genaratiehuis op de Bernadottelaan 24 te Utrecht, te bereiken met bus 7 halte Marshalllaan.

Voor meer informatie kun je bellen naar 0648030847.Wat?
Cursus Sieraden maken

Wanneer?
10 weken lang op de maandagen van 13:00 uur tot 15:00 uur
start: maandag 14 januari 2013

Waar?
3Generatiehuis
Bernadottelaan 24
te Utrecht

Kosten
€ 1,50 per bijeenkomst

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar 0648030847
Afdrukken

Cursus Kleding oppimpen

Geschreven door Ginger van Toor.

Naast de cursus Sieraden maken vindt eveneens vanaf 14 januari 2013 op de maandagen tussen 13:00 uur en 15:00 uur de cursus Kleding oppimpen plaats in het 3Generatiehuis aan de Bernadotelaan 24 te Utrecht. De cursus wordt gegeven door Karin Minaard.
De cursus duurt 10 weken, maar bijeenkomsten kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.
De kosten voor de cursus bedragen € 1,50 per bijeenkomst. 

Voor meer informatie kun je bellen naar 0648030847.


Wat?
Cursus Kleding opppimpen

Wanneer?
10 weken lang op de maandagen van 13:00 uur tot 15:00 uur
start: maandag 14 januari 2013

Waar?
3Generatiehuis
Bernadottelaan 24
te Utrecht

Kosten
€ 1,50 per bijeenkomst

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar 0648030847

Afdrukken

Boekpresentatie "De Paarse Kikker"

Geschreven door Ginger van Toor.

PERSBERICHT: BOEKPRESENTATIE

Wij presenteren het nieuwste boek van onze schrijfster: Thera van der Horst uit Nieuwegein en onze tekenaresse Evelina Lachowska uit Brunssum. Bijgaand ziet u al informatie betreffende het boek: ‘De Paarse Kikker’ dat officieel gepresenteerd wordt aan achtereenvolgens Thera van der Horst en Evelina Lachowska.

Vanaf vandaag kunt u dan ook het boek bestellen via de website van hun uitgeverij: www.in-outbooks.nl

Thera van der Horst en Evelina Lachowska: ‘De Paarse Kikker’

€ 15,00 excl. verzendkosten.

De Paarse Kikker is een prachtig, kleurrijk geïllustreerd prentenboek met mooie teksten. De paarse kikker Morgenkind ontmoet in dit spannende en grappige verhaal Dorian, een (eigen)wijs kaboutertje en Pluisje een dik wit muisje.

Het paarse kikkertje is in het begin heel verdrietig omdat niemand met haar wil spelen omdat ze paars is. Dan gaat ze op een lange reis waar ze vrienden ontmoet en heel veel meemaakt.

Het is een hartverwarmend verhaal over moed, vriendschap en groeiend zelfvertrouwen en het biedt aanknopingspunten voor een groepsgesprek in de onderbouw van de basisschool. Het nodigt kinderen uit om te vertellen over: erbij horen, pesten, zelfvertrouwen en mogen zijn wie je bent. Aan de hand van de prachtige illustraties kan een gesprek ontstaan over emoties als blij, boos, verdrietig en bang zijn.

“Ik heb dit boek geschreven omdat pesten pijn doet, en de gevolgen hiervan soms lang blijven doorspelen in het leven. Ik hoop dat ik met dit boek een bijdrage lever aan het voorkomen van pesten. Daarnaast hoop ik dat de Paarse kikker  kinderen die gepest of buitengesloten worden, een stem geeft en ze helpt om weerbaarder te worden.” (Thera van der Horst, auteur)


Stukje uit het boek:
Ze hoort voetstappen en het poortje gaat open. Daar staat Dorian weer. ‘Dit is de ingang van het doolhof van de gedachten’, zegt hij. ‘Als je kunt vertrouwen op je eigen gedachten dan vind je de uitgang.’
Morgenkind begrijpt hier niets van, maar ze gaat toch maar naar binnen. Ze begint het pad langs het struikgewas te volgen. Dan hoort ze een stem, en nog één en nog één. ‘Wat een idiote kikker ben jij.’ ‘Je bent veel te klein voor deze reis.’ ‘Wat zie jij er gek uit.’ ‘Ik heb nog nooit zo’n rare kikker gezien.’ ‘Paarse kikkers zijn lelijk.’ ‘Als je paars bent dan kan je niet ver springen.’ ‘Paarse kikkers zijn dom.’ ‘Paarse kikkers stinken.’ ‘Paarse kikkers zijn altijd te laat.’

Spottende, boze stemmen klinken overal en Morgenkind stopt haar oortjes dicht. Verdrietig en bang zit ze op het pad. Ze denkt aan het beeld in de vijver, ze zag toch echt een mooie kikker. Zou dat beeld niet kloppen en hebben de stemmen gelijk? Ze staat op en schreeuwt: ‘wat jullie vinden kan me niets schelen. Ik ben Morgenkind en ik ben mooi. En ik stink niet en ik kan hartstikke goed springen en ik ben ook niet dom.’ Ze schreeuwt zo hard ze kan en langzaam worden de stemmen zachter tot ze verdwenen zijn. Wat voelt ze zich blij en sterk in plaats van bang en verdrietig.


Wilt u het boek bestellen, dan kan dit.
Via de website: http://www.in-outbooks.nl  Of nog gemakkelijker via een e-mail naar: in-out@planet.nl 

Het prentenboek, op formaat liggend A4, met foamkaft, kost € 15,00 excl. verzendkosten. De verzendkosten in een ‘bubbeltjes’ envelop en postzegels bedragen: € 2,64 (Dit geldt per boek, per envelop). Bij de bestelling krijgt U een nota waarop het bankrekeningnummer vermeld staat.


ISBN nummer: 978-94-90537-28-9