Afdrukken

Hemelse Modder

Geschreven door Arturo.

Hemelse Modder

 

Hemelse-Modder reference

INGREDIËNTEN
Voor de pure chocolademouse:
200 g pure chocolade (70% cacao)
2 blaadjes gelatine
2 el brandy
4 eidooiers
400 ml slagroom
4 eiwitten
Voor de melkchocolademousse:
300 g melkchocolade
2 blaadjes gelatine
2 el Cointreau
4 eidooiers
300 ml slagroom
4 eiwitten

Voor de witte chocolademousse:

300 g witte chocolade
2 blaadjes gelatine
merg van 1 vanillestokje
2 el Poire William
4 eidooiers
300 ml slagroom
4 eiwitten

BEREIDING
Doe alle kleuren chocolade in een aparte kleine pan. Smelt alle chocolade al roerend au bain-marie (of, af en toe omscheppend, in plastic bakjes in de magnetron op 1000 W).

Week gelatine 5 min in koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in warme brandy (voor de witte mousse Poire William en vanille, voor de melkchocolademousse Cointreau). Klop de eidooiers tot ze stijf en wit zijn en klop het gelatinemengsel erdoor.

Meng de gesmolten chocolades door de eimengsels.
Klop de slagroom stijf en meng de room door de chocolademengsels.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze er eveneens voorzichtig door.
Zorg dat de mousse goed gemengd is en er egaal uitziet. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Afdrukken

Lasagne

Geschreven door Ingrid Correljé.

Lasagne voor 4 personen

Benodigdheden
1 pak lasagnebladen
400 g rundergehakt
1 rode paprika's
1 à 2 teentje(s) knoflook
2 grote uien
6 tomaten
1 prei
klein bakje champingons
1 zakje geraspte kaas
1 pakje pomodori (geconcentreerde tomatensap) 250ml
olijfolie
ovenschaal


lasagne

Voorbereiding

-Rulbak het gehakt
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Snijd de tomaten in blokjes
-Snijd de prei in stukjes
-Snipper de ui
-Snijd de paprika in blokjes
-Maak de champingions schoon en snij ze in plakjes
-Snijd de knoflook fijn of pers het met een knoflookpers

Bereidingswijze

Als het gehakt geruld is, voeg je de prei toe. Na 10 minuten voeg je de paprika en tomaten toe.
Roer het geheel 10 minuten door elkaar en voeg daarna de pomodori toe en verwarm de saus verder.
Bak ondertussen de uitjes in een beetje olijfolie in een andere bak- of braadpan samen met de knoflook. Als de ui licht gebakken is, bak je de champingons even mee. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de saus.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe om en om saus en lasagnebladen in de schaal. Begin en eindig met een laag saus. Over de bovenste laag strooi je de geraspte kaas uit. 
Doe de ovenschalen in de (hete-lucht)oven en laat het ca. 30 minuten in de oven staan.

Afdrukken

Appel-choco-kruimeltoetje

Geschreven door Ingrid Correljé.

Appel-choco-kruimeltoetje voor 4 personen

Benodigdheden
6 elstar-appels
2 eetl. suiker
1 theel. kaneel
½ citroen
½ pak Chocolate Chip Cookies (pak à 200 gram)

appelchocokruimeltoetje
Bereidingswijze
Schil de appels en snijdt deze in kleine stukjes.
Vul een pan met water.
Doe de stukjes appel in de pan met water en voeg de suiker en de kaneel toe. Pers vervolgens de halve citroen boven de pan uit.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Giet het geheel af en verdeel het over 4 schaaltjes.
Verkruimel de Amerikaanse chocolate chip cookies en strooi deze over de appels.

Afdrukken

Fish & Chips

Geschreven door Ingrid Correljé.

Fish & Chips voor 2 personen

Benodigdheden

bak&braad boter
2x pangasiusfilet á 150 gr = 300 gr totaal
8 aardappels
100 á 150 gr spekreepjes
3 eieren
paneermeel
2 rode paprika's
16 champignons (bij voorkeur kastanjechampignons, of Chinese champignons)
2 sjalotjes
grove zwarte peper
gehakte dille
witte kool (spitskool kan ook gebruikt worden)
optioneel: knoflookpoeder uit een potje
4 grote kommen
2 koekenpannen
snijplank
keukenmes om de groenten mee te snijden
aardappelschilmes
(optioneel: eiersnijder om de champignons mee te snijden)

fishchips
Bereidingswijze

-Aardappels en groenten snijden
Neem één grote kom waar de aardappelschijfjes in komen, en één grote kom waar de groenten en baconreepjes in komen.
Schil de aardappels, en snij ze in schijfjes. Doe de schijfjes in een kom, waar alleen de aardappelschijfjes in komen.
Was de paprika's en snijd ze in reepjes, vervolgens halveer je de reepjes.
De paprikareepjes kunnen in de kom voor de groenten & baconreepjes.
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en doe ze in dezelfde kom.
De sjalotjes mogen geschild worden en in ringetjes gesneden worden. Ook deze mogen in de kom voor de groenten & baconreepjes.
Was de witte kool en snijd de witste delen in reepjes van ongeveer dezelfde lengte als de paprikareepje. Voeg ze toe aan de kom voor de groenten & baconreepjes.
De baconreepjes kunnen ook de kom in, zonder extra preparatie.

-Pangasiusfilets paneren
Neem 2 kommen: kom 1 is voor de 4 eieren, kom 2 is voor het paneermeel.
Doe de 3 eieren, rauw en natuurlijk zonder de harde schil, in kom 1 en roer de dooiers stuk met een vork, zodat een geel-witte substantie overblijft.
Als dit de voorkeur is, kunt u een theelepel gestampte knoflook door de eieren roeren.
Doe de paneermeel (een redelijke hoeveelheid) in kom 2.
Pak nu de 2 pangasiusfilets erbij, en doe het volgende:
De filet wordt eerst in kom 1 geplaatst, zodat deze helemaal bedekt is met rauw ei.
Vervolgens wordt de filet in de paneermeel in kom 2 'gerold', zodat deze helemaal bedekt is met paneermeel, welke nu gemengd is met het rauwe ei op de filet.
Nu zijn de pangasiusfilets gepaneerd.
Leg ze op een schone snijplank, en strooi er een kleine hoeveelheid dille op.

-Bakken
Zet 2 koekenpannen op het fornuis, één pan voor de aardappelschijfjes en de groenten (op een gemiddeld vuur), en één pan voor de pangasiusfilets (op een iets lager vuur).
Reken voor de aardappelschotel ongeveer 30 minuten, en voor de pangasiusfilets maximaal 15 minuten tot de korst mooi goudbruin is (de vis hoeft niet van binnen extra gaar te worden zoals bij bijv. gehakt; het bakken maakt de structuur van de vis alleen wat fijner, wat minder taai).
De aardappelschijfjes mogen het eerst in de pan, en na ongeveer 10-15 minuten (wanneer de pangasiusfilets ook opgezet worden in de andere pan) kunnen de groenten & baconreepjes bij de aardappelschijfjes in de pan.

Strooi bij het serveren wat grove zwarte peper over de aardappelschotel heen.


Saus voor bij de gepaneerde vis

Benodigdheden Saus
20 cl room
1 koffielepel kappertjes
5 gedroogde tomaten
1 koffielepel gehakte peterselie
1 koffielepel mosterd
peper en zout
sauspannetje
keukenmes om de tomaten mee te snijden
snijplank

Bereidingswijze Saus
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Doe de room in een pannetje, voeg de mosterd, tomaat, kappertjes en peterselie toe.
Breng even aan de kook.
Kruid af met peper en zout.