Afdrukken

Festival Rijk door Delen Utrecht

Geschreven door SMMU030NL-Events.

19.05 - 19.45 uur Trio met Robina Souilljee

SMMU030NL-Events
Programma live muziek en meer
Festival Rijk door delen 2016 @ De Armoedeweek Utrecht
Parkje Makassarstraat (naast Emmaus Lombok)

Zondag 16 oktober 2016 van 14.00 tot 21.00 uur.

Toegang is gratis.

 Programma live muziek van uur tot uur
festival Rijk door Delen Utrecht 2016


14.00 - 14.40 uur De Steegzangers

15.00 - 15.40 uur De Altijd WAT Band

De Altijd WAT Band

16.00 - 16.40 uur Boris Dzaneck

16.55 - 17.35 uur Wolvenplein Band

 18.00 - 18.20 uur Gert-Jan Kersbergen

18.25 - 18.45 Maarten Hopman

 Maarten Hopman

 18.50 - 19.00 uur Hamid Jihali

19.00 - 19.45 uur Trio met Robina Souilljee

 14.00 - 21.00 uur SMMU Events

SMMU

19.05 - 19.45 uur Hey Mr. Rain

 19.50 - 20.10 uur De Rappende Meiden

20.15 - 21.00 uur Finale SMMU Events

 

 

Samen wonen, werken, delen

 
 

Arm en rijk, jong en oud, Nederlander en medelander: iedereen is van harte welkom bij de activiteiten van de armoedeweek Utrecht 2016. Het weekprogramma omvat twee onderdelen. Zo worden op diverse plekken in Utrecht gesprekken over armoede georganiseerd.

Komt u ook uw zegje doen? Op zondag 16 oktober 2016 hopen we u te begroeten op het Armoedefestival. Van 14.00 tot 21.00 een inspirerend en kleurrijk feest met een kledingbazaar, infomarkt, muziek en een gezamenlijk diner. In het parkje aan de Makassarstraat (naast Emmaus Lombok) Utrecht. Ieder heel uur 40 minuten live muziek en volgens 20 minuten Infotainment. Schuift u aan?

Armoede Festival Utrecht 2016
 

 

 

Afdrukken

Zorg in beweging 15 mei 14

Geschreven door zorg in beweging utrecht.

Zorg in Beweging in cultureel café Kopi Susu Utrecht NL.

Donderdag 15 mei 2014 om 20.00 uur:
van eigen opvang in Utrecht naar een opvang voor straatkinderen in Peru

Alanya Santa CruzAlanya Santa Cruz kwam 20 jaar geleden in de Utrechtse nachtopvang voor daklozen terecht.
Ze heeft vervolgens samen met andere daklozen de Nachtopvang in Zelfbeheer (NOIZ) opgezet en werd daar coördinator.

Na een paar jaar is ze “terug gegaan” naar Peru en heeft daar een opvang voor straatkinderen opgezet, los Cachorros. In deze opvang zijn ook schoolactiviteiten en werkprojecten ontstaan.

Alanya, directrice van de stichting los Cachorros, vertelt over haar eigen achtergrond en hoe de opstart in Peru is verlopen.
En welke verschillen zij tussen Utrecht en Peru in de opvang is tegengekomen.

De avond begint om 20 uur; inloop vanaf 19.30 uur.
locatie: Kopi Susu, J.P. Coenstraat 69, 3531 EP  UTRECHT

gelezen op de website van catharijneverhalen

Toen de Peruaanse Alanya 9 maanden was, werd ze geadopteerd door Nederlandse adoptieouders. Ondanks de goede zorg van haar ouders, verliep haar jeugd erg onrustig. Ze kon niet wennen aan Nederland, liep met veel vragen rond over haar biologische ouders en begreep niet waarom ze in Nederland woonde.
Doordat zij zich niet kon hechten vertoonde zij .....
                                                                                 Lees meer op de website van Catharijneverhalen.nl

Een paar youtube filmpjes over Los Cachorros Peru

 

 

 

 

 

 

 


Het programma Zorg in beweging Utrecht voor de komende weken:


22 mei 2014: pitchen in de zorg

  • Uitvinders krijgen in de pitch een podium om hun idee te lanceren;
  • aanwezigen geven tips en tops.
  • Graag aanmelden.

Juni 2014: afkickborrel

  • Vanaf september 2014 heeft Zorg in Beweging 1 x per maand een thema-avond.
  • Alvast even wennen

Zorg in Beweging bedenkt elke donderdagavond in Kopi Susu hoe zorg beter kan.

  • Meer informatie via Edwin Peters (edwinpeters@sbwu.nl; 06 41 755 988).
  • Meer informatie over Kopi Susu op hun website
Afdrukken

Samen op reis

Geschreven door Marieke.

Af en toe lees ik over reizen die gemaakt zijn door SBWU-cliënten. Ik vroeg me af waarom ik daar van tevoren nooit iets over las zodat ik eventueel eens mee zou kunnen. Daarom ben ik op onderzoek gegaan. Het blijkt dat op verschillende locaties, verschillende visies het beleid bepalen (wellicht mede gebaseerd op het ‘ZZP’, het Zorg Zwaarte Pakket van hun clientèle, een indicatiesysteem dat door zorgverleners en zorgverzekeringen wordt gehanteerd. Er zijn vijf treden en hoe lager de trede hoe minder intensief de begeleiding is, die een cliënt nodig heeft en dus krijgt.).   
 
Sommige locaties van de SBWU organiseren reizen voor hun cliënten terwijl op andere locaties het devies luidt dat dit vanuit de cliënten zelf moet komen. Als cliënten aangeven dat ze steun nodig hebben bij het organiseren dan wordt er wel hulp geboden.

Voor zover ik weet, wordt er op dit vlak voor ambulante cliënten (met lagere ZZP-indicaties) sowieso niets georganiseerd. Zelf ben ik prima in staat om een reis te organiseren en ben ik ook meermalen alleen op reis gegaan. Een paar keer ging dat prima. Andere keren heb ik zo met mijn ziel onder mijn arm gelopen dat ik het niet zo snel weer zal doen. Ook heb ik niet echt iemand om samen mee op vakantie te gaan. Misschien geldt dat voor meer cliënten van de SBWU.

Nu bedacht ik dat het tof zou zijn als de SBWU meerdere reizen per jaar zou organiseren voor alle cliënten zodat een ieder afgaande op de eigen interesses en behoeftes op vakanties in zou kunnen schrijven. Maar omdat het beleid hierover verschilt per locatie zou het tijdrovend kunnen worden om dit van de grond te krijgen. Daarom kreeg ik het advies om te denken aan een cliënt-gestuurd initiatief.  

Ik kom graag in contact met mensen die het leuk zouden vinden om te onderzoeken in hoeverre er behoefte is aan groepsvakanties met ‘peers’, samen reizen te organiseren en vervolgens met elkaar op reis te gaan. Hierbij denk ik aan verschillende doelgroepen, seizoenen en bestemmingen. Bijvoorbeeld een reis speciaal voor mannen, vrouwen, jongeren, ouderen, singles, mensen met een bepaalde problematiek of begeleide reizen voor mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen. En natuurlijk ook reizen waar iedereen aan deel kan nemen.

Naast vakantiereizen zouden ook weekenden of dagjes uit georganiseerd kunnen worden. En wie weet eens in de zoveel jaren een verre reis? 

Wellicht zou de SBWU kunnen ondersteunen bij de facilitering, organisatie en spaarplannen- of -rekeningen. De meeste locaties hebben medewerkers met ‘sterrollen’ wat in de praktijk betekent dat die teamleden speciale aandachtsgebieden hebben. Zo zijn er ‘ADA’s’, AanDachtsfunctionarissen Activering en Herstel-Ambassadeurs. Misschien sluit de ondersteuning van dit initiatief aan bij hun werkzaamheden?

Via het  forum kun je reageren en/of me een PB (Privé ofwel Persoonlijk Bericht) sturen.

 
Marieke

Afdrukken

Kapper in de Stadsbrug

Geschreven door Arturo.

KapsalonEr is een nieuwe kapster in de Stadsbrug!

Met veel enthousiasme is Patricia begonnen met het starten van een heuse kapsalon. Vanaf 5 september is iedereen welkom op iedere donderdag van 13:00 uur tot 16:00 uur om voor € 4,00 geknipt te worden.

Patricia heeft er veel zin in, dus wil je voor weinig geknipt worden, dan kan dat wekelijks op de donderdagen in de Stadsbrug.

Adres:
Koningin Wilhelminalaan 6F
3527 LD Utrecht
E-mail: kapsalon_patjows@live.nl

Afdrukken

Dauwtrappen Hemelvaartsdag

Geschreven door Arturo.

Voetstappen in zand
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is een oud gebruik. Vroeger geloofde men in de helende werking van de dauwdruppels op het gras en ging er daarom met blote voeten op dansen. Dauwtrappen in Austerlitz van Staatsbosbeheer is net wat anders. Samen met een gids wandel je ’s morgens vroeg door het gebied. Geniet van de stilte of juist van het fluitconcert van de vogels.
 
Startlocatie:
Parkeerplaats Franse put Woudenbergseweg Austerlitz,
(tegenover de afslag bij de Traaij naar Driebergen).
 
Gebied: Utrechtse Heuvelrug-Noord
Datum:    9 mei 20013
Aanvangstijd:    07.00 uur
Telefoonnummer:    Inlichtingen bij boswachter Stefanie Jegerings T 035-541 65 12

 


Natuurgebied


Utrechtse Heuvelrug-NoordBeukenbos boswachterij De Vuursche


Austerlitz
Austerlitz was ooit deel van een groot heidegebied tussen Zeist en Amersfoort. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier Kamp Zeist. Voor omwonenden was het de eerste recreatieve voorziening in de natuur: soldaatjes kijken op het exercitieterrein. De tweede volgde al snel: een aarden piramide van 35 bij 35 meter en 25 meter hoog, ter herinnering aan de Franse overheersing van Nederland.

Franse chique
Uit het Franse kampement dat begin negentiende eeuw er zijn kamp opsloeg, is het dorp Austerlitz ontstaan. Austerlitz is vernoemd naar de plaats in voormalig Tsjechoslowakije waar Napoleons leger de Oostenrijkse en Russische troepen versloeg. Na het vertrek van de Fransen werd het gebied ontgonnen en bebost met dennen, sparren, eiken en beuken. Rijke ondernemers uit de steden lieten er landhuizen bouwen en tuinen en parken aanleggen. Die zijn grotendeels verdwenen, maar de oude beukenlanen geven het landschap nog steeds een vleugje Franse chique.

* Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer