Afdrukken

Onze leden in de spotlight

Geschreven door Musicman.

Wij hebben onze leden gevraagd of ze mee wilden doen aan een interview voor deze Peers2Peers website. Een aantal onder ons waren daar zeer enthousiast over!

Wij stellen jullie dus aan ze voor!
Afdrukken

SMMU interview met: Dan C (aka Musicman)

Geschreven door Musicman.

1. Wie ben je? (ie. naam)
Ik heet voluit Dan Chatelain.

2. Wat is jouw aandeel in SMMU?DanC ogen dicht
Ik ben een singer/songwriter, was lid van beiden bands 'Klickx' en 'Tet Gasi', ik beheer regelmatig de programmering van optredens en binnenkort ben ik een van de geluidsmannen van SMMU. En ik beheer de SMMU gedeelte van het Cultura Obscura kolom op www.peers2peers.nl.

3. Wat is je muzikale achtergrond? En heden?Mijn achtergrond... gaat best ver terug. Op de basis school zong ik in school toneelstuken en ik zong in de koor van de kerk waar ik naartoe ging. Heb in de school koor gezongen tot de 11e schooljaar, meegedaan aan zangwedstrijden, drummer geweest in 2 punk bands en op mijn 18e gitaar geleerd. Nu speel ik gitaar in 2 bands.

4. Speel je een instrument nu of ben je een zanger?
Ik speel nu gitaar, zowel electrisch als akoestisch, en ik zing.

5. Wanneer ben je daarmee begonnen?
Met zingen? Zo rond mijn 6e of 7e meen ik. Ik gaf aan bij mijn kerk dat ik wilde zingen en mocht meedoen met de kinderkoor. En wanneer ik guitar heb leren spelen? Dat was op mijn 18e op een heel oud en verrot akoestisch gitaar van mijn vader. Ik heb dat ding nog steeds.

Afdrukken

SMMU interview met: Nick

Geschreven door Musicman.

           nick

1. Wie ben je? (ie. naam)
Ik ben Nick.

2. Wat is jouw aandeel in SMMU?
Ik speel meerdere instrumenten, wel handig als er iemand uit valt bij het oefenen, dan kan ik meestal wel inspringen. Ik schrijf liedjes. Ik werk achter de bar bij zinnenprikkels in de Kopi Susu en speel daar wel eens muziek en ik organiseer een leesclub. Ik sta mijn collega's bij met het vullen van inhoud voor onze website, ik help mee met de opbouw en afbouw van muziekinstallaties. Ik speel in de band Klickx op de basgitaar.

3. Wat is je muzikale achtergrond? En heden?
Ik begon met gitaar spelen toen ik een jaar of 13 was. Ik kreeg les van een student die les gaf in zijn studentenkamer. Toonladders, akkoorden, ritme. Dit heb ik twee jaar gedaan. Bij onze buurvrouw stond een piano en ik vond het als kind altijd geweldig om daar op te spelen toen ik jong was, vooral improviseren. Later ging ik steeds meer samen met vrienden spelen, mensen vertelde me dat ik er ontzettend goed in was maar ik geloofde er als ik mezelf goed ken niks van. Iets later ben ik helemaal afgeweken. Ik zat op de middelbare school en gabber muziek begon populair te worden. We hadden een tof vriendengroepje. Maar ja, we begonnen wel harddrugs te gebruiken. Ik speelde geen gitaar meer, dat hoorde er niet meer bij. Veel later ben ik met de computer muziek gaan maken. Ik ging helemaal op in de trance-muziek. Ik had een vette geluidskaart en monitorspeakers op mijn kamer met cubase op de computer. Ik maakte muziek onder invloed van drugs en dat was op het moment zelf een geweldige ervaring. Maar langzaam begon ik van binnen kapot te gaan. Nu gebruik ik al lang geen drugs meer, ben toch weer naar de ouwe gewoonte van rockmuziek. Soms zie ik dat als een soort terug zijn bij mezelf als ik muziek aan het maken ben.

Afdrukken

SMMU interview met: Ronny S (aka Leonardo Lestat)

Geschreven door Leonardo Lestat.

Ronny Schouten ('Leonardo Lestat'), singer/songwriter

Mijn naam is Ronny Schouten, ik ben op 19-03-1986 geboren en ik speel drums, piano, en ik zing.
Met pianospelen ben ik begonnen toen ik 8 jaar was. Mijn zus had een keyboardje en ik had een cassettebandje van Elton John. Toen ben ik piano gaan leren spelen; eerst op een keyboardje, niet lang daarna op een digitale piano.
Mijn grootste inspiratie is Elton John, omdat hij gewoon een heel goede artiest is, niets meer, niets minder.


Ik schrijf zelf ook nummers; eigenlijk wilde ik samenwerken met een andere songwriter, maar dat is niet gelukt. Ik kon namelijk niemand vinden waarmee het echt klikte.
De manier waarop ik schrijf is: ik schrijf eerst teksten, die ik 1 of 2 jaar (soms langer) bewaar, daarna bekijk ik die met een frisse blik en maak ik de muziek erbij.
Dit is voor mij een uitlaatklep en vooral ook fijn omdat ik op het podium kan staan en iets kan uiten wat écht vanuit mij komt. Zoals tijdens het optreden op Koninginnedag 2011 in het Griftpark in Utrecht.


Frustraties met de band komen meestal voort vanuit het feit dat ik het liefst alles regel. Ik vind het moeilijk om dit niet te doen, dit zit in mij. Ik moet mij dan ook heel vaak erg inhouden. Op zulke momenen moet ik vaak denken aan de werkwijze van Phil Collins; hij staat erom bekend dat hij tijdens een tour na elk optreden briefjes onder de deur schuift met daarop hoe het optreden nog beter zou kunnen. Daar herken ik mijzelf in.

Mijn favoriete quote is dan ook van Phil Collins: ‘Think twice, cause it’s another day in paradise’, omdat mensen vaak niet waarderen wat ze hebben en het daardoor zijn schoonheid verliest. Ik vind het heel belangrijk om te waarderen wat er is en daarvoor te zorgen, zo blijft de wereld mooi.

 

Afdrukken

Interview SMMU's Willem R.

Geschreven door Musicman.

1. Wie ben je? (ie. naam)
Niet zulke moeilijke vragen stellen... (met erna zijn bekend lachje). Ik ben vooral mezelf denk ik, en ik mag graag muziek maken: daar leef ik voor!

Oke.. hoe heet je dan? :D

Wim (heet ik van huis uit) Renshof.

2. Wat is jouw aandeel in SMMU?Willem Renshof
Ik ben aanwezig om, zoals net had Carolien me gevraagd, om mensen te begeleiden in hun muziek dingen, wat dat ook mag zijn. Dat vind ik hartstikke leuk om te doen. En vooral voor mensen die drempelvrees hebben of podiumvrees die help ik zelfverzekerd te laten worden dat het niet erg is om een foutje te maken. Je ziet ze beter worden en dat is toch harstikke geweldig?!

3. Wat is je muzikale achtergrond? En heden?
Nou ja, ik ben van de ouwe hippy-tijd dus een blues-kicker achtergrond. Maar in principe alle muziek raakt mij bijna; het is zeker een groot gebied. Thuis doe ik alles van jazz tot Bach (van mijn part). Ik heb thuis een cd, die is verdwenen op een of ander manier (waarschijnlijk omdat het) met 113 van de beste muzikanten ter wereld, en die is opgenomen in de Taj Mahal en daar ging ik ook mee zitten pielen enzo. Die is echt geweldig!