Afdrukken

Memorabele dag voor FC Utrecht!

Geschreven door Ingrid Correljé.

26 augustus 2010; Een memorabele dag in het 40jarig bestaan van FC Utrecht

Utrecht speelt de thuiswedstrijd tegen het Schotse Celtic en moet een 2-0 achterstand zien weg te poetsen, wat volgens velen een onmogelijke opgave is.
Ik riep al 2 dagen dat het 4-0 voor FC Utrecht zou worden en iedereen keek me aan en vroeg of er "gek" op m'n voorhoofd stond, maar ik bleef volhouden.

Het zou een donkere, sombere dag worden met veel regen.
Om 20.30 klonk het eerste fluitsignaal en iedereen ging er eens goed voor zitten, want... het kan spoken in de Galgenwaard!

En ja, na 18 minuten, penalty voor de FC, Ricky van Wolfswinkel schiet hem onberispelijk in: 1-0! Nog niet veel later weer een penalty en wederom schiet Ricky hem raak en de 2-0 staat op het scorebord!!!! Nu wordt het spannend en het publiek gaat steeds meer achter de spelers staan...
Celtic is nergens en Utrecht speelt werkelijk de sterren van de hemel, ik knijp mezelf zo nu en dan in de arm of ik wel naar FC Utrecht zit de kijken...

We gaan de rust in, even bijkomen en vol vertrouwen beginnen de spelers na de thee aan de tweede helft. We zitten nog niet koud of de 3-0 staat op het scorebord, weer onze kleine Ricky!!!!

Nu spookt het echt in de Galgenwaard; het komt inmiddels met bakken de hemel uit, maar dat mag de pret niet drukken! Celtic moet scoren maar komt amper voor de keeper, Michel Vorm, die weinig te doen heeft deze avond.
En dan komt Barry Maquire erin, hij is nog maar nauwelijks warm en zet de 4-0 op het scorebord, nu gaat de Galgenwaard echt uit z'n dak, de stadionspeaker is niet meer te verstaan door de herrie die het publiek maakt!!!

Het is nu aftellen tot de scheids op z'n fluitje blaast en eindelijk... de 90 minuten zitten erop en we gaan naar de poulefase, ongelooflijk! Wat niemand had verwacht en ik had voorspeld is uitgekomen, wat een mooie ouderwetste en gezellige avond, een avond om nooit te vergeten!!!

En dan vrijdag de 27e augustus de loting afwachten, worden het mooie affiches, gaan we naar verweggistan, wat zal het worden? Teletekst in de gaten houden en eindelijk, we weten het:
Liverpool, Steau Boekarest en Napoli.

Mooie wedstrijden en we hebben het gezien: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Afdrukken

Aftrap FC Utrecht in poulefase

Geschreven door Ingrid Correljé.

Vanavond is het zover, de eerste wedstrijd voor FC Utrecht in de poulefase voor de Europa League tegen Napoli staat op het progamma. Frank Demouge, de spits die over is gekomen van Willem 2, zal een droomdebuut voor de FC maken.
Ook zal de kleine Dries weer meedoen, hij heeft in de Nederlandse competitie 3 wedstrijden schorsingen uitgezeten. Eens kijken of hij het verschil kan maken.
Helaas zijn Nasare en Mulenga nog niet fit genoeg om mee te spelen en zij blijven dan ook achter in Nederland.

Ton du Chatinier citeert:
"Napoli is een heel grote ploeg. Wij zullen het hier moeilijk krijgen. Maar we zullen onze huid ook duur verkopen.”
Utrecht maakte in de voorronde indruk door Celtic uit te schakelen, mede door een 4-0-zege in eigen stadion. Net als tegen de Schotse topclub is Du Chatinier niet bang voor de fanatieke aanhang van de Italianen.
"Bang zijn past niet bij FC Utrecht. Wij troffen ook in Schotland fanatieke supporters. Als het hier vol zit zal het vast een heksenketel zijn, maar daar kunnen we best mee omgaan.”

Het duel begint om 15-9-2010 om 21.05 en wordt vervolgd...

Afdrukken

FC Utrecht thuis tegen Liverpool

Geschreven door Ingrid Correljé.

30 september 2010

Utrecht speelt in een uitverkocht Galgenwaard tegen het "grote" Liverpool met voor ons een oude bekende, Dirk Kuijt. Iedereen kijkt uit naar deze ontmoeting, want laten we eerlijk zijn, zo'n affiche is er niet iedere week.

Utrecht leek niet onder de indruk van Liverpool en ging voortvarend van start. Jan Wuijtens scoorde al gauw maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd. Mulenga zou een overtreding gemaakt hebben.
Cornelisse kopte net naast en Mertens vondt de keeper in zijn weg naar het doel.

Liverpool probeerde na de rust nog wat terug te doen en werd een paar keer gevaarlijk voor het doel maar scoorde niet. Silberbauer en Mulenga waren ook nog dichtbij maar helaas, ook zij scoorden niet.

Het is 0-0 gebleven wat voor Utrecht een overwinning was tegen het "grote" Liverpool en net als tegen Napoli had er een overwinning in gezeten!

Twee dagen na deze wedstrijd moest Utrecht in Amsterdam tegen onze aartsrivaal met de zware wedstrijd tegen Liverpool nog in de benen, dus ik vreesde het ergste. Tot mijn grote verbazing heeft Utrecht de 3 punten meegenomen naar Utrecht, een mooie overwinning dus!

Afdrukken

FC Utrecht in poulefase tegen Napoli

Geschreven door Ingrid Correljé.

Het is zover, de eerste wedstrijd in de poulefase is een feit. Uit tegen Napoli in Italie, op 15-09-2010 om 21.05 is de aftrap.

Napoli nam in het begin van de wedstrijd het initiatief maar kwam niet tot scoren. Utrecht begon steeds meer vertrouwen in de wedstrijd te krijgen in de eerste helft, maar ook zij kwamen niet tot scoren.
Frank Demouge, die debuteerde in het shirt van FC Utrecht, was dicht bij een doelpunt evenals Mertens en Van Wolfswinkel.

Na de rust voetbalde Utrecht waar ze voor de rust waren gebleven maar wederom waren er kansen maar geen doelpunten. Napoli kwam in de slotfase een paar keer voor het doel maar helaas niet langs de prima keepende Michel Vorm.

Al met al een prima resultaat al had er zeker meer ingezeten!

Afdrukken

Europees avontuur FC Utrecht ten einde

Geschreven door Ingrid Correljé.

Liverpool FC zit ook in de poule en dat was de volgende tegenstander.
Prachtige affiche: 30-9-2010; FC UTRECHT – LIVERPOOL FC. Dat was vele jaren terug al. Toen waren we kansloos, maar ging het ook nergens om. Naar zo’n wedstrijd ga je alleen om te genieten. Tegen Liverpool FC hoef je de punten niet te halen.

Galgenwaard tot de nok gevuld, fantastische sfeer en een FC Utrecht dat absoluut niet onder doet voor de grote jongens. Natuurlijk, Liverpool FC miste een paar bepalende spelers, maar een dergelijke club heeft dus gewoon soortgelijke vervangers. FC Utrecht haalde een punt binnen. Vooraf zou je medische hulp hebben ingeroepen als iemand dat had voorspeld. Maar na de wedstrijd was er toch weer het gevoel dat er meer had ingezeten. Er werden immers een paar dotten van kansen gemist en Liverpool doelman Reina bleek deze avond van wereldklasse. En dan was er nog dat onterecht afgekeurde doelpunt van Wuytens. Ongelooflijk. De scheidsrechter staat op een paar meter en die clown op de achterlijn kan het van de andere kant bekijken. En dan zo’n arbitrale blunder.