Afdrukken

Mindfulness met muziek NWGN

Geschreven door Zinnenprikkels.

Jolanda de HaaijMindfulness met muziek vanaf vrijdag 21 okt 2016.


In Wijkhuis De Steeg.
De gratis losse Mindfulness-Zinnenprikkels workshops worden gegeven door Jolanda de Haaij e.a.


Jolanda de Haaij: mindfulnesstrainer en meditatiecoach.

Tijdens deze serie workshops gaan we samen onderzoeken wat mindfulness voor ons kan betekenen. Hoe het je kan ondersteunen om steviger in het leven te staan en dichter bij jezelf te komen. Als deelnemer heb je tijdens deze workshops ook inbreng in wat voor jou belangrijk is om met elkaar over te praten en vooral wat belangrijk is om met elkaar te oefenen.

Bijzonder in deze serie is dat we begeleid worden door
live-muziek op gitaar en piano!

Mindfulness Mindfulness traint ons om meer in het hier-en-nu te leven en minder snel meegesleurd te worden in piekeren. Mindfulness leert ons te observeren welke ervaringen je in dit moment hebt: welke gedachten, welke gevoelens en wat je ervaart in je lichaam. Allereerst gaan we onderzoeken wat er in ons speelt. Vervolgens leren we hoe je op een milde, accepterende en niet-oordelende manier om kunt gaan met deze ervaringen. Zo’n houding is helpend en belangrijk, aangezien het veroordelen of wegdrukken van je ervaringen je vaak veel slechter doet voelen. Deze mildheid leren we door middel van oefeningen zoals de ademruimte, de bodyscan en meditaties waarbij we onze gevoelens en gedachten observeren. Hierdoor kunnen we leren om anders om te gaan met bijvoorbeeld somberheid en angst. Wij doen er alles aan om een veilige plek te creëren, zodat jij je vrij kunt voelen om met ons te oefenen en je ervaringen te delen.

mindfullness nieuwegeinGeen toelatingseisen Bij Mindfulness is iedereen van harte welkom, of je nu nog nooit oefeningen hebt gedaan of juist een eerdere training hebt gevolgd. Ook als je ervaring met mindfulness hebt zijn deze workshops uitermate geschikt, aangezien we de tijd nemen om dieper op thema’s in te gaan. Hierdoor kun je het eerder geleerde opfrissen of verdiepen.

Wanneer
Vrijdag 21 oktober 2016
Vrijdag 11, 18 en 25 november 2016
Vrijdag 02, 09 en 16 december 2016

Tijden. Van 12.30 tot 14.30 uur, in zaal 4.

Kosten Gratis

Aanmelden Aanmelden is noodzakelijk. Klik hier om je aan te melden.