Afdrukken

Mindfulness 1e serie 2017

Geschreven door Zinnenprikkels.

SERIE LOSSE gratis Zinnenprikkels WORKSHOPS MINDFULNESS MET YOGA OEFENINGEN @ De Wenck Nieuwegein

Mindfulness met Yoga OefeningenMindfulness Door Jolanda de Haaij

Tijdens deze serie los te volgen workshops gaan we samen onderzoeken wat mindfulness voor ons kan betekenen. Als deelnemer heb je tijdens deze workshops ook inbreng in wat voor jou belangrijk is om met elkaar over te praten en vooral wat belangrijk is om met elkaar te oefenen.

Yoga Oefeningen door Christine Kraaij

Bijzonder in deze serie is dat we ook mindful yoga oefeningen gaan doen! Oefeningen waarin je leert goed naar je lijf te luisteren. Door meer contact met je lichaam te maken kun je steviger in het leven staan en dichter bij jezelf komen.

Mindfulness traint ons om meer in het hier-en-nu te leven en minder snel meegesleurd te worden door piekeren. Mindfulness leert ons te observeren welke ervaringen je in dit moment hebt: welke gedachten, welke gevoelens en wat je ervaart in je lichaam. Allereerst gaan we onderzoeken wat er in ons speelt. Vervolgens leren we hoe je op een milde, accepterende en niet-oordelende manier om kunt gaan met deze ervaringen. Zo’n houding is helpend en belangrijk, aangezien het veroordelen of wegdrukken van je ervaringen je vaak veel slechter doet voelen. Deze mildheid leren we door middel van oefeningen zoals de ademruimte, de bodyscan en meditaties waarbij we onze gevoelens en gedachten observeren. Hierdoor kunnen we leren om anders om te gaan met bijvoorbeeld somberheid en angst. Wij doen er alles aan om een veilige plek te creëren, zodat jij je vrij kunt voelen om met ons te oefenen en je ervaringen te delen.

Geen toelatingseisen.

Bij Mindfulness is iedereen van harte welkom, of je nu nog nooit oefeningen hebt gedaan of juist een eerdere training hebt gevolgd. Ook als je ervaring met mindfulness hebt zijn deze workshops uitermate geschikt, aangezien we de tijd nemen om dieper op thema’s in te gaan. Hierdoor kun je het eerder geleerde opfrissen of verdiepen.

De WenckLocatie:

De Wenck
Wenckebachplantsoen 85a 3431 TC Nieuwegein

Op 10 minuten loopafstand van City Plaza

Tijd:

Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur

Data:

Dinsdag 17, 24 en 31 januari 2017
Dinsdag 07 en 28 februari 2017
Dinsdag 18  en 25 april 2017
Dinsdag 02 en 09 mei 2017

Kosten: geen

Trainers:

• Jolanda de Haaij: Mindfulnesstrainer en Meditatiecoach

• Christine Kraaij: Yoga oefeningen

Aanmelden:

Deelnemen aan workshops is gratis na bevestiging van deelname. Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@zinnenprikkels.nl
Vermeld hierin je naam, telefoonnummer(voor het doorgeven van wijzigingen), wel/geen zorgrelatie met Lister of een andere zorgverlener.

Een zorgrelatie is géén vereiste om deel te nemen.

Iedereen is welkom bij Zinnenprikkels!

Zin in meer Zinnenprikkels? Een link naar de dynamische agenda op peers2peers.nl

Like us op facebook wordt op prijs gesteld!

logo Zinnenprikkels uitgesneden door Anton