Afdrukken

Workshops 2 en 6 februari 2015

Geschreven door Ginger van Toor.

Workshops ZinnenprikkelsZinnenprikkels voorjaar 2015

week van 2 t/m 8 februari 2015

Lazuli - Kopi Susu - Kerkveld

Klik hier voor het programma van 2 t/m 8 februari 2015

Deelname en toegang workshops van Zinnenprikkels 
is gratis evenals de koffie en thee. 

Zinnenprikkels is openbaar toegankelijk dus iedereen is welkom!

  


Lazuli 

Oude Gracht 243 aan de werf,
(trapje af, naar de gracht)
3511 NL Utrecht

Kelders Lazuli

 

maandag 2 februari 2015
Zinnenprikkels Lazuli

Transreizen (door Emmy Sangers) - 13:30 tot 15:00 uur
Transreizen is een sjamanistisch fenomeen, die uitgaat van het bestaan van verschillende dimensies.
Voor natuurvolkeren horen de andere dimensies dan die van het dagelijkse leven bij ons, zoals het leven zélf bij ons hoort. Op het geluid van de drum ga je op reis naar andere dimensies en onderzoek je diepere lagen van jezelf. Hierbij kun je allerlei gidsen ontmoeten in de vorm van krachtdieren, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld planten, engelen of goden. Aan deze kun je vragen stellen en hele verrassende antwoorden krijgen! Hierbij kun jij je ervaringen sturen, aangezien je niet helemaal ‘weg’ bent. Je bent je nog bewust van jezelf en de ruimte waar je bent.

Dansfocus 'Kennismaken met thema's' 1/4 (door Vera Croese) - 15:30 tot 17:00 uur
Heb je zin om te dansen, maar vind je het ook spannend? Dan is dit iets voor jou! Vanuit rustige ontspanningsoefeningen komen we op een vloeiende manier tot dansen. We gebruiken de kracht van de verbeelding om te kunnen spelen met verschillende dansvormen en bewegingsstijlen. 
We zullen binnen deze reeks van 4 workshops aan de hand van verschillende thema's de 'groei' ervaren van zaadje tot levensboom. Hieronder zijn de thema's per workshop genoemd.
1e sessie: wortels en voeding
2e sessie: stam en identiteit
3e sessie: bloesem en schoonheid
4e sessie: vruchten en genieten
Via deze danssessies gaan we onderzoeken, hoe deze thema's in jouw leven werkzaam zijn. Naast dansen zullen we ook korte schrijfopdrachten doen om dieper op bepaalde levensthemas in te gaan.
Afhankelijk van het thema en de behoefte van de deelnemers leggen we de focus op aspecten als aarden, loslaten, ritme, ruimte en/of gevoel. Zo werken we meteen aan souplesse, conditie en lichaamshouding en vergroten onze expressiemogelijkheden. 
Danservaring is niet nodig.

Durf door dans!

Je kan de danssessies los volgen, maar als reeks heeft de voorkeur.


Kopi Susu 

Cultureel café Kopi Susu
J.P. Coenstraat 69 
(op de hoek met de kanaalstraat)

3531 EP  Utrecht

collage20kopi20susu

 

maandag 2 februari 2015
Zinnenprikkels Kopi Susu

Spiritueel Dagboek (door Christine Quispel) - 15:30 tot 17:00 uur
Dit is een workshop in dagboekschrijven. We gaan hiermee de schatten in ons innerlijk verkennen. Hiermee onderzoeken we onze aanwezige innerlijke wijsheid en intuïtie. We doen dit aan de hand van oefeningen en door middel van automatisch, ongecensureerd ,schrijven. Deze methoden geven een innerlijke verdieping. Deze workshop is geïnspireerd door het werk van de Jungiaanse psychiater Progroff en dagboekschrijfster- en begeleidster Christine de Vries. Ervaring met dagboekschrijven is gewenst, echter niet noodzakelijk. 
Begeleiding door Christine Quispel die al meerdere schrijf- en tekenworkshop voor Zinnenprikkels en de Graal gaf.


Samen Tekenen en Schilderen (door Auke Jonker) - 19:00 tot 20:30 uur
Auke is een 55-jarige man die een wel heel kleurrijk leven achter de rug heeft. Zijn grootste passie door al die jaren heen is altijd het tekenen en schilderen geweest. Daarom besloot Auke om de kunstacademie te gaan volgen, om zijn grote hobby nog meer uit te kunnen werken. Zijn werken zijn heel divers, landschappen, portretten, dieren, maar vooral veel cartoonachtige verhalen waarmee hij graag zijn nogal cynische kijk op het leven weet uit te beelden. Geniet je zelf ook zo van tekenen en schilderen? Kom dan eens in de 14 dagen met Auke en anderen ‘samen tekenen en schilderen’ op de maandagavond op de Zinnenprikkels locatie buurtcafé Kopi Susu!


Buurtcentrum Kerkveld

Buurtcentrum Kerkveld
Kerkveld 63a
3431 EC  Nieuwegein

kerkveld collage


vrijdag 6 februari 2015 

Zinnenprikkels buurtcentrum Kerkveld Nieuwegein

Exotische dansmix (door Nadia Tan) - 13:00 tot 14:30 uur
In een workshop oriëntaalse dansmix komen de dansvormen buikdans, oriëntaals, Braziliaanse samba en Tahitiaans aan bod. Buikdansen komt uit het Midden Oosten en bestaat uit sierlijke, losse heup-, torso- en armbewegingen. Tijdens het oriëntaalse gedeelte leren we andere dansvormen uit het Midden Oosten, zoals Spaans-Arabisch. Samba is een vrolijke dans met veel strakke heupbewegingen. Tahitiaans kenmerkt zich door snelle rondcirkelende heupen.
Ook leer je op gevoel te bewegen. We gaan vooral veel dansen, zodat je even kan ontspannen van de dagelijkse beslommeringen. Geestelijke ontspanning door fysieke inspanning!
Trek comfortabele kleren aan en neem een heupsjaal en een flesje water mee.

Raja Yoga (door Roy Gelderblom) - 13:00 tot 14:30 uur
Deze workshop bestaat uit meerdere bijeenkomsten, waarbij per bijeenkomst dieper wordt ingegaan op één van de 5 grondbeginselen van Yoga. Hieronder vallen ontspanning en oefening, lichaamshouding (asana), ademhaling (pranayama), voedingsgedrag, positief denken en meditatie. Hierna doen we gezamenlijk oefeningen.

Achtergrondinformatie over Raja-Yoga kun je vinden op ►Wikipedia.


HormoonYoga & Gezichtsmassage (door Angelique Verhoef) - 15:00 tot 16:30 uur

'In balans komen’

Ben je uit balans? Heb je last van stemmingswisselingen of vrouwenklachten als hormoonschommelingen of PMS?

Hormoonyoga kan je helpen om je fitter te voelen en er vrouwelijker uit te zien!

De Braziliaanse Dinah Rodrigues ontwikkelde de methode Hormoonyoga in de jaren ‘90. Hormoonyoga heeft als doel het in balans brengen van hormonen. Het mooie is dat Hormoonyoga beoefend kan worden door vrouwen van alle leeftijden.

In deze terugkerende workshop, die gebaseerd is op de methode van Dinah Rodrigues, doe je (soms pittige) yoga-oefeningen,
leer je ademhalingstechnieken en werk je met energie en visualisatie. Hierdoor voel je je licht en sterk en kan je cyclus evenwichtiger worden. Door training van vaardigheid en kracht wordt het hormoonniveau gunstig beïnvloed.
Je voelt je vitaler en ziet er ook beter uit.

Er wordt gewerkt in een open en rustige sfeer. Ervaring met yoga is niet nodig. Voor een duurzaam resultaat wordt het aangeraden om de oefeningen thuis dagelijks te doen. Gemakkelijk zittende kleding wordt aanbevolen.

Afhankelijk van de behoefte van de deelnemers kan de workshop op maat worden gegeven. Zo kunnen de oefeningen worden aangepast aan vrouwen die last hebben van hun spieren of gewrichten.

Voor meer informatie over de grondlegger van Hormoonyoga kijk je op: ►www.dinahrodrigues.com.br (Engelstalig).

Voor wie?
Vrouwen van alle leeftijden. Ervaring met yoga is niet nodig. Maximaal 10 deelnemers per workshop.
De workshop Hormoonyoga duurt 1½ uur, inclusief een kwartier pauze. Hormoonyoga is geschikt om eenmalig of terugkerend te volgen. Gratis deelname na aanmelding en bevestiging.